ROOKKANALEN

 

Wij hebben er voor gekozen om te werken met twee merken rookkanalen te weten Holetherm en Isoduct.

HOLETHERM ROOKKANALEN:

Holetherm heeft een CE keuring ( 0063-CPD-6883), welk keuringsmerk voor heel Europa geldt en tevens voldoet het ook aan de NL. CE-prestatie eisen T600 en G75. Het kanaal is TNO goedgekeurd onder NEN 6062,keuringsnummer 94-CVB-R0486. 

Een dubbelwandig kanaal dat  voldoet aan de veiligheidseisen en ook nog “betaalbaar” is., maar wel omkokert dient te worden. Een eis die volgens het vernieuwde Bouwbesluit voor alle T600 en G75 rookkanalen geldt. Een aantal (buitenlandse) merken van  rookkanalen die in Nederland en dan met name op internet verkocht worden hebben wel een CE keurmerk, maar dit houdt alleen in dat ze in Nederland verkocht mogen worden. Vreemd genoeg mogen ze volgens het vernieuwde Bouwbesluit echter niet geplaatst worden, omdat ze dus niet voldoen aan de prestatie-eis T600 en G75. Het omkokeren met brandwerende plaat kunnen wij uiteraard voor u verzorgen, maar kunt u ook in eigen beheer uitvoeren.

ISODUCT  ROOKKANALEN:

Sinds kort zijn wij ook dealer van het merk Isoduct, welk rookkanaal is uitgeroepen tot het meest veilige rookkanaal van Nederland.

Dit is ook het enige rookkanaal in Nederland welke volgens het vernieuwde bouwbesluit niet omkokert dient te worden.

Vergeleken met andere merken ligt de prijs van dit rookkanaal weliswaar wat hoger,  maar graag vertellen wij u in onze showroom aan de hand van een opengewerkt model welke voordelen dit rookkanaal nog meer heeft, zodat u een juiste afweging kunt maken om te bepalen welk rookkanaal voor u het meest geschikt is..

Isoduct1

Zowel Alex als Nick zijn ASPB gediplomeerd in schoorsteentechniek.

Verder hebben wij jarenlange ervaring met het boren door beton en kunnen u hierin dan ook deskundig adviseren en deze werkzaamheden desgewenst, geheel in eigen beheer, voor u uitvoeren.

Standaard wordt de dubbelwandige pijp in RVS uitvoering geleverd. Dit is dan de bekende glimmende pijp en niet altijd wordt deze uitvoering op prijs gesteld. Poedercoaten in bijvoorbeeld zwart  kan dan een betere oplossing zijn.

Sinds kort doet Woodflame ook dit in eigen beheer. Hiertoe stralen wij de pijpen licht aan in een drukstraalcabine, waarna ze in onze proffesionele oven op de juiste temperatuur en gedurende de juiste tijd worden ingebakken. Dit alles voor een betere hechting ook op de lange termijn. Wij garanderen dan ook dat de pijp er na jaren nog steeds perfect uitziet.

Niet alleen zwart gepoedercoat, maar b.v. ook andere RAL kleuren behoren tot de mogelijkheden. Dit kan van toepassing zijn indien u b.v. het rookkanaal buitenom wil laten lopen en de kleur overeen moet komen met de gebruikte steen, of juist mooi moet contrasteren.

Maatwerk waarin Woodflame uniek is.